onsdag 21. september 2011

Nyhed baseret på foredrag af Jakob Elkjær

Økonomi bremser god journalistik

“Problemet med netjournalistik er, at det ofte bliver hurtigt og let, og at vi dermed forfalder til at lave doven journalistik,” siger Politikens medieredaktør Jakob Elkjær. Han mener, at en mulig løsning vil være at udnytte metoder som faktatjek, men økonomi og presserende deadlines spænder ben.

Af Eva Krarup Nielsen
evnie11@hotmail.com

“Vi skal blive bedre til udnytte internettets muligheder,” fastslår Jakob Elkjær. Han viser til websitet politifact.com, et projekt udviklet af den amerikanske journalist Bill Adair, som tjekker i hvor høj grad politikerne overholder deres valgløfter.
“Ved at udføre et såkaldt faktatjek tvinges vi til at være gode journalister,” siger Elkjær.
Men hvorfor er denne metode ikke så udbredt indenfor dansk webjournalistik?

Elkjær fortæller at faktatjek ikke anvendes på hans egen arbejdsplads, da der ikke er mange annoncekroner at hente inden for netjournalistik. Politiken har i stedet prioriteret at være hurtigst ude med nyhederne. Elkjær erkender at man på den måde har tendens til at veje kvantitet fremfor kvalitet, fordi man som journalist på et webmedie er under stærkt tidspres. Dermed ikke sagt, at det høje tempo i nyhedsproduktion indenfor webmedier skal afskaffes, men at man samtidig bør forsøge at udvælge enkeltsager, som man kan gå i mere i dybden med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar